Många barn börjar tidigt med någon form av sport och innan de börjar med sport är det vanligt med barngympa. Vi vet alla att det är hälsosamt att röra på sig men det är också en viktig social aspekt i barnens liv.

Vanligast är det att barn börjar med fotboll eller annan typ av lagsport när dem kommer upp i åldrarna 6-8 år. Lagsport främjar det sociala samarbetet hos barn och det är bra för barn att få en sund inställning till motion redan i en tidig ålder. Förknippar människor att röra på sig som något roligt och positivt i ung ålder är det enklare att bibehålla det som rutin när dem blir äldre. 

Spela golf som utmaning

Det finns även sport som inte involverar lagarbetet som fotboll eller innebandy kräver. Golf är en sport som spelas mer individuellt och det är en sport som kräver mycket teknik och tålamod. För att få spela själv på en officiell golfbana behöver du få ett så kallat grönt kort, som är som en licens för att få spela. Många barn kan gå kursen på sommarlovet för att få mycket tid att spela sammanhängande. För att få det gröna kortet finns det kurser du kan gå och sedan behöver du spela ihop ett visst antal poäng med en annan spelare som har grönt kort. Genom att börja med golf i tidig ålder kan du arbeta för att få ett bra tålamod, lära dig att anta en utmaning och arbeta med tekniker.

Förr sades det att golf inte var en sport som gav dig bra motion men forskning visar att så inte är fallet. På en golfrunda med 18 hål kan du göra av med 1400 kalorier, ännu mer om du bär din bag med klubbor. Det räknas som en lågintensiv sport och det är ett bra motionsalternativ. 

Stäng meny