Ett par ordentliga innebandyskor kan höja prestationen på plan. I kombination med rätt innebandyklubba och träningskläder, kan du komplettera den finess du redan besitter.

Ett par innebandyskor är, förutom själva klubban, innebandyspelarens bäste vän. Sporten växer i popularitet och är känt för sina snabba vändning samt sitt höga tempo. Därför är det viktigt med ett par slitstarka skor som tillåter obehindrad rörelse i bandyhallen. För att bäst utnyttja de fördelar du får med ett par innebandyskor, bör du även investera i både kläder och självklart en klubba som kompletterar skornas egenskaper.

Skor för explosivt tempo

innebandyI Sverige finns det många unga sporttalanger som spelar innebandy. Detta är verkligen en sport där finess och individuella prestationer möter laganda och högt tempo. Oavsett position kan du räkna med snabba vändningar och många oväntade situationer. Letar du efter ett par innebandyskor är det en del egenskaper som skon bör besitta.

Med sportens höga tempo behövs ett par skor som låter foten andas. Många alternativ i diverse utbud kommer med ventilerande mesh, håller foten torr och på så sätt tillåter ett fast grepp i skon. Vid snabba vändningar är det dessutom viktigt med en yttersula som inte glider omkring. En gummiyttersula rekommenderas här. Beroende på vad som föredras finns ett flertal innebandyskor med både hög och låg vrist. Hög vrist är perfekt för dig som vill ha en något tyngre sko med skydd för vristområdet. Skor med låg vrist är för dig som föredrar en lätt sko med optimal rörelsefrihet.

Hitta din spelstil

Utöver ett par ordentliga inneskor, behöver du självklart en klubba som passar din spelstil. Precis som med skor föredrar vissa lite tyngre alternativ för skön tyngd bakom skottet. Andra föredrar lättare klubbor med flexibelt blad, vilket ger spelaren tillgång till mer finess och snygga finter.

Shorts och övriga kläder bör även dem vara gjort i lättare andningbart material. Detta förhindrar att svett eller fukt i övrigt tynger ner dig under matchens eller träningens gång. Sist bör du alltid ha en vattenflaska nära till hands. Locket på vattenflaskan bör kunnas öppnas och stängas enkelt och snabbt. Så du hinner fylla på med vätska under korta pauser eller under avblåsning.

Så för att kunna prestera på topp behöver du följande:

  • Skor i greppande gummi
  • Innebandyklubba anpassat för spelstil
  • Kläder som låter kroppen andas
  • Vattenflaska med smidigt lock
Stäng meny