innebandyDet finns i princip inga nackdelar med att röra sig. Att kunna få kroppen i rörelse och motionera sig är viktigt. Det inkluderar innebandy, vilket är en lätt sport för att komma igång och må bra.

Att sitta inne för ofta och inte motionera är farligt. Det kan både leda till sjukdomar på kort sikt och lång sikt. Allt från muskelsmärtor till depression och övervikt. Att spela innebandy kan vara ett bra sätt för att tidigt undvika problem av den typen.

Hur spelar man innebandy?

Sporten i sig är väldigt enkelt och då FHM vill se mer motion i samhället är det en perfekt kombination. Innebandy fungerar ungefär som en hybrid mellan ishockey och bandy, fast utan is. Man spelar inne i en inomhushall.

Det är även enkelt med utrustning. En innebandyklubba är något man behöver köpa. Det här går att hitta både begagnat och nytt i många prisklasser, oftast perfekt för den som bara vill testa på. Det behövs inte införskaffa sig innebandyskor men det går att göra. För den som bara provar på sporten räcker det med vanliga skor för inomhusidrott.

Att hitta ett lag är inte alltid heller svårt. Det finns mängder av innebandyföreningar i Sverige och just innebandyn är störst inom de svenska gränserna, även om flera andra europeiska länder börjat få upp ögonen för sporten. Men att hitta en klubb eller förening som låter nya spelare komma och testa är ingen omöjlighet. Annars kan man även vara ett kompisgäng som tillsammans med föräldrar hyr en inomhushall i någon timma för att spela.

Stäng meny